Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΝΩΙΚΟΣ: ΕΝΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Παριζιάνα
Αν πραγματικά έχεις διάθεση να γνωρίσεις τους αρχαίους Μινωίτες και τον πολιτισμό τους, το υλικό που ακολουθεί πιστεύω ότι θα καλύψει το ενδιαφέρον σου. Είναι πλούσιο και δεν περιορίζεται μόνο σε κείμενα και εικόνες, αλλά σου προτείνει να παρακολουθήσεις ντοκιμαντέρ και μάλιστα μια λεπτομερή ξενάγηση στο ανάκτορο της Κνωσού. Βέβαια ίσως δεν γίνεται να τα δεις όλα μονομιάς, θα χρειαστεί αρχικά να διαλέξεις, αλλά σου προτείνω, όταν θα έχεις χρόνο ελεύθερο να τα επεξεργαστείς όλα.

  • Αρχικά καλό θα ήταν να δεις ένα σύντομο φιλμάκι από την Εκπαιδευτική τηλεόραση με τίτλο  "Μινωική Κρήτη". Ίσως αργήσει ο Η/Υ να το φορτώσει, αλλά να έχεις υπομονή. Είναι πολύ κατατοπιστικό.
Πώς; έπαιζαν και σκάκι; Μα ναι, αλλά το έλεγαν ... ζατρίκιο.



Σε ενδιαφέρει μήπως το μόντελινγκ ή η κομμωτική τέχνη; Άκου προσεκτικά!

http://www.edutv.gr/index.php?Itemid=100&id=1023&option=com_content&task=view

  • Για τη συνέχεια ένα ωραίο power point στη σελίδα:

  • Και λίγο διάβασμα δεν θα έβλαπτε ...

  • Τώρα που ξέρεις πολλά, μπορείς να μπεις στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και κομματάκι κομματάκι, κειμενάκι κειμενάκι, ενότητα ενότητα, να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου, μα και να συλλέξεις κι άλλες ... πιο περίεργες ίσως. Για παράδειγμα ... πώς έφτιαχναν τα χρώματα; Είχαν μήπως και ... παλέτες;
Ο πρίγκηπας με τα κρίνα























  • Είσαι για μια ξενάγηση στο παλάτι της Κνωσού; Από αρχαιολόγο βέβαια!!! Ήξερες ότι οι άνθρωποι έκαναν μπάνιο σε ... μπανιέρες(;;; ) κι ότι είχαν τουαλέττες σαν τις δικές μας περίπου;;;

Αναπαράσταση του ανακτόρου της Κνωσού


Δεν μοιάζει με πραγματικό λαβύρινθο;;; Παρατήρησε το ανάκτορο καλά, γιατί στη συνέχεια θα χρειαστεί να το συγκρίνεις με το μεταγενέστερο Μυκηναϊκό!



ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ

τα κρίνα








Το γαλάζιο πουλί


Δελφίνια για το δωμάτιο της βασίλισσας


                             


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου